Spørgsmålet er ikke simpel at besvare, for når du rejser til Sri Lanka, er det formentlig ikke kun for at få godt vejr, strandtur og varme, men fordi du vil opleve historien, kulturen og folkloren?

Hvornår du skal rejse til Sri Lanka er derfor afhængig af, hvilke af de spændende seværdigheder du vil opleve og hvilke du vil opleve med risiko for regn :)

Skal du på en rundrejse på hele øen, vil det være oplagt, at gøre det i perioden april til november, da det er de måneder på året, hvor det er bedst vejr i hele Sri Lanka, og en del af de årlige og spændende festivaler afholdes i dette tidsrum.

Har du tænkt dig, at opholde dig mest på stranden, så er perioden fra december til marts højsæsonen for tørt vejr og strandliv på strandende på syd- og vestkysten (ColomboBentotaGalle).

Går du efter det billigste tidspunkt på året, så er perioden fra maj til august at foretrække (altså lige midt i vores sommerferie!). Her er priserne i bund. I denne periode er vejret i nord og øst bedst (TrincomaleePolonnaruwa og Yala National Park), hvorimod syd- og vestkysterne er regnfulde.

Du kan læse mere om vejret på Sri Lanka her.

Regn på vores rundrejse på Sri Lanka

Men som med alle andre steder i Østen – er regntid ikke lig med konstant regn. På vores rundrejse havde vi kun en enkelt dag med dagsregn.

Dagene i Negombo var uden regn selvom vi var afsted i regntiden. I Anuradhapura havde vi 4-5 timer med regn ala “skybrud” om eftermiddagen og igen dagen efter og det var de dage vi var her. Så byen blev set i regnvejr :)

I Trincomalee var vejret skønt og vi havde 35+ grader og høj sol – hver eneste dag. Dagene omkring Sigiriya og Polonnaruwa var super og næsten de varmeste på turen med masser af sol.

Kandy var lidt køligere, men stadig varm og uden regn. Da vi kom til Nuwara Eliya var det som et dansk efterår med regn, blæst og kun 15-20 grader (som forventet).

I Yala National Park var der høj sol og dejligt varmt og det samme var gældende i Galle.

Dagene i Bentota stod på lidt regn om natten og en times regn midt på dagen (sådan man kender det var Østen). Men der var varmt og sol det meste af dagen og vi badet hele tiden.

Vi havde en tur rundt i hele landet og kom således ind i begge Monsuner, men oplevede ikke meget regn og slet ikke regn, som gjorde det umuligt at se og besøge de ting vi havde planlagt (kun lidt i Anuradhapura).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *